152,5 Megawattos Solar Rendszer Indianában

A Lightsource bp ma bejelentette, hogy virtuális áramvásárlási megállapodást (VPPA) kötött a Verizon Communications Inc. céggel, amely lehetővé teszi egy új, 152,5 megawattos váltakozó áramú napelemfarm építését Indianában, előmozdítva a Verizon célját, hogy tevékenysége során szén-dioxid-semleges legyen.

„A vállalati fenntarthatóság iránti elkötelezettségük révén a Verizon ösztönzi a tiszta és megfizethető energiaforrások fejlesztését az Egyesült Államokban, amelyek mindannyiunk számára előnyösek” – mondta Kevin Smith, az amerikai Lightsource bp vezérigazgatója.

Helyi gazdasági fejlődés

A napelemes projektek hozzájárulhatnak a helyi vidéki gazdaság megerősítéséhez.

  • A Bellflower Solar várhatóan 30 millió dollárnyi ingatlanadó-bevételt hoz a Rush és Henry megyéknek élete során, ami a helyi iskolák és más közösségi közszolgáltatások javát szolgálja.
  • A projekt mintegy 250 munkahelyet teremt az építkezés során, a helyi munkaerő- és szolgáltatási követelményeket az építési szerződések tartalmazzák.
  • A projekt működési költségvetését, amelynek éves összege 2,4 millió dollár, elsősorban a régióra fordítják.

Kettős felhasználású napenergia – maximalizálja a környezet és a közösség előnyeit

A Bellflower Solar akcióterve folyamatban van, amelynek célja a helyi biodiverzitás fokozása.

  • A terv egy beporzóbarát napfarm létrehozása, amelyet ökológiai szakértőkkel közösen terveztek a beporzó élőhely helyreállítása és megőrzése érdekében.
  • A projekt az úttörő egyetemi kutatás része lesz a beporzó élőhelyek és a napelemes létesítmények együttes elhelyezésének előnyeiről

Részletes hírt olvashat angol nyelven a SaurEnergy International oldalán.