A Föld napját 1970-ben hozták létre, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyezésre és a környezetvédelmi előírásokat. Fontos célt szolgált, egy pillanatot kínálva az embereknek, hogy ünnepeljenek, elmélkedjenek, és kivegyék a részüket a föld zöldítéséért. Az éghajlatváltozás hatásainak visszafordításához azonban a fenntartható gyakorlatokat be kell ágyazni életünkbe az év minden napján. A Föld napja egyszerűen nem elég.

Akár beismerjük, akár nem, a klímaváltozás bizonyítékait könnyű megtalálni. Úgy tűnik, az elmúlt években ez egyre nyilvánvalóbbá vált a rekord hőségtől , a megnövekedett erdőtűz-katasztrófákig. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a bolygó helyreállítása reménytelen dolog, de van egy jó oldala is, és ez közvetlenül a Naptól származik.

A pár hónapja az ENSZ éghajlat- jelentése egy dolgot nagyon világossá tett – most kell cselekednünk, hogy korlátozzuk a káros üvegházhatású gázok kibocsátása által már okozott károkat. De a legbátorítóbb talán az, hogy a változás akkor lehetséges, ha mindannyian betöltjük a szerepünket.

A jelentés felvázolta, hogy mit kell tenni az éghajlatváltozás hatásainak lassítása érdekében, és a megújuló energia felhasználásának felgyorsításával és a fosszilis tüzelőanyagok csökkentésével kezdődik. A hatékony napenergia-politika segíthet ezeknek a kezdeményezéseknek a napvilágra kerülésében azáltal, hogy a napenergiát minden ember számára hozzáférhetőbbé teszi.

A magyar állampolgároknak több lehetőség is van, hogy napelemhez jussanak akár féláron, akár ingyen.

Ha Önt is érdekli a napelemek állami támogatással, akkor olvassák el a többi cikkünket, amiben részletesen leírjuk hogy mik a feltételek és mi ennek a menete.

https://www.ligetsolar.hu/100-ban-vissza-nem-teritendo-napelemes-palyazat/
https://www.ligetsolar.hu/napelem-rendszer-50-os-allami-tamogatassal/
https://www.ligetsolar.hu/lakossagi-palyazatban-nem-vart-erdeklodes/